dinsdag 16 januari 2018

Comeback Big Brother in Duitsland en Portugal

Big Brother, het bekende tv-format van Endemol, maakt zijn comeback in Duitsland en Portugal. In Duitsland zijn sinds 2000 al 11 seizoenen van de realityshow gemaakt, voor RL2. Dit jaar heeft Sat1 het format aangekocht. Ook in Portugal komt de serie terug, TVI brengt er een Portugese celebrityversie.

Veertien jaar na de eerste Nederlandse Big Brother is de serie in de Verenigde Staten, Groot-Brittannie, Australië, Frankrijk, Italië , Spanje, Canada en Israel, Latijns Amerika, Centraal en Oost-Europa, Scandinavië, Afrika en Azië. In 2012 werden er 20 series uitgezonden in meer dan 60 landen. In februari maakte Endemol al bekend dat Endemol India nog twee regionale producties van het format gaat brengen naast de al lopende Hindi-versie.

Iris Boelhouwer, Endemol’s Managing Director of Creative Operations: “De meeste grote formats hebben gaan rond de vijf jaar mee, maar Big Brother heeft deze regel al twee keer gebroken. Dit format is nog steeds baanbrekend en verovert meer en meer territorium en scoort kijkcijferrecords in de grote markten. Het gaat niet meer weg.”

De meest recente versie van Big Brother was die in Brazielie waar de dertiende serie, voor het eerst in 3D, op 26 maart een marktaandeel van 58 procent binnensleepte, waarmee het over de finaleuitzending van 2012 (30 procent) heen ging. De serie had een gemiddeld marktaandeel van 51 procent en 24 miljoen kijkers: een toename van 13 procent ten opzichte van het seizoen ervoor.

Bron: Endemol Group/Broadcast Magazine

Bericht delen