Big Brother keert terug bij RTL 5
donderdag 29 juli 2021

Big Brother keert terug bij RTL 5

Er gaat in 2022 een nieuw seizoen komen van de realityserie Big Brother. Producent EndemolShine Nederland bevestigt dat de eerste voorbereidingen inmiddels zijn gestart.

Begin dit jaar, vanaf 4 januari, was voor het eerst na ruim 14 jaar weer een nieuw seizoen van Big Brother te zien. In het programma wordt een groep mensen ‘opgesloten’ en gevolgd met camera’s. In de tussentijd kunnen kijkers alles live volgen, en om de zoveel tijd vindt er een eliminatie plaats. De laatst overgebleven kandidaat in het huis wint uiteindelijk een geldprijs.

Het afgelopen seizoen trok gemiddeld 400.000 kijkers bij RTL 5. Tevens bood Videoland doorlopend beelden aan uit het Big Brother-huis in Amsterdam. De Vlaamse zender Play4 (de voormalige zender VIER) heeft Big Brother ook uitgezonden. Dat gaat het komende seizoen weer gebeuren. Ook zal GoPLay.be Big Brother gaan vertonen.

Mensen die mee willen doen aan de nieuwe serie kunnen zich online aanmelden. ‘Wie durft het meest van zichzelf te laten zien en speelt het spel slim genoeg om de winnaar te worden van Big Brother 2022? Ben jij klaar voor dit levens veranderende experiment, schrijf je dan zeker in.’

Het Big Brother-huis is gelegen naast het kantoor van producent EndemolShine in Amsterdam-Zuidoost, achter de Johan Cruijff ArenA. Het huis is 300 vierkante meter groot. Daarin bevinden zich 125 camera’s – zelfs op het toilet – die de acht bewoners nauwlettend in de gaten houden.

Bron: BM

Bericht delen