dinsdag 16 januari 2018

'Bezuinigingsplan vóór omroepfusies'

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) moet aan de publieke omroep duidelijk maken hoe de bezuinigingen gaan uitpakken, voordat hij een wet in laat gaan die omroepen dwingt om te fuseren. Dat stelt D66-Kamerlid Kees Verhoeven, vooruitlopend op een Kamerdebat van dinsdag over de media.

“We zitten door de bezuinigingen nu dicht tegen het hart van de publieke omroep. Als de omroepen niet weten welke keuzes ze van Dekker moeten gaan maken, is er zomaar een kans dat ze een stuk van het hart afsnijden.”

Verhoeven wil met de staatssecretaris in debat over de inhoud. “Wat willen we van de publieke omroep, wat voor programma’s moeten ze maken? Het zou onverstandig zijn om eerst iedereen door de trechter te laten gaan en daarna pas vast te stellen hoe we gaan bezuinigen en waarop. Dat zou kunnen leiden tot ontslag van documentairemakers, onderzoeksjournalisten en correspondenten, terwijl later misschien wordt vastgesteld dat juist deze mensen belangrijk zijn voor de publieke omroep. Dat zou zonde zijn.”

Bron: Trouw/Villamedia

Bericht delen