woensdag 17 januari 2018

Betaalde oplage MAX Magazine boven 100.000

De betaalde oplage van MAX Magazine, de tv-gids van Omroep MAX, heeft 100.000 exemplaren bereikt. Dat blijkt uit actuele oplagecijfers van distributeur Betapress en abonnementenbeheerder Mediacompetence. MAX Magazine is sinds de oprichting in 2013 het enige in oplage stijgende omroepblad van Nederland.

Niet alleen de oplage, maar ook de waardering voor het blad is hoog. MAX Magazine krijgt gemiddeld een 8,5 van 2500 ondervraagde deelnemers van het MAX Opinie Panel. De vormgeving en overzichtelijkheid van het blad worden als opvallend goed aangeduid. De meest gewaardeerde rubrieken zijn het Programmaoverzicht, de MAX Ombudsman en Financiën.

MAX-directeur Jan Slagter: “Dit is een nieuwe mijlpaal. Wekelijks noteren we veel nieuwe abonnees die enthousiast zijn over de afwijkende en originele bladformule. Ook de losse verkoop heeft een mooie uitbouw laten zien. Ik ben blij met de positieve respons van onze lezers. Het geeft aan dat we in korte tijd de juiste snaar geraakt hebben.” Hoofdredacteur en uitgever Peter Contant: ”We gaan onverminderd door met de inhoudelijke uitbouw van het magazine. Nieuwe hoge oplagenummers zijn in voorbereiding. Het jongste weekblad van Nederland is nog lang niet uitgegroeid.”

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen