Beroepsverenigingen komen met webinar over filmen met Covid-protocol
woensdag 10 juni 2020

Beroepsverenigingen komen met webinar over filmen met Covid-protocol

Er is een Covid-19 protocol opgesteld voor de audiovisuele sector. Maar wat betekent het in de praktijk voor de werkzaamheden van AV-professionals in Nederland? Om de vele vragen die hierover leven te kunnen beantwoorden, komt het NFF Extended-platform met een webinar op 17 juni.

Het coronaprotocol voor de audiovisuele sector werd in opdracht van producentenverenigingen NCP en NAPA door een werkgroep onder leiding van Doreen Boonekamp opgesteld. Het bevat richtlijnen met betrekking tot hygiëne, gedragsregels, voorzorgs- en beschermingsmaatregelen. Sinds de presentatie op 18 mei zijn er aanvullend afspraken gemaakt over het werken op minder dan anderhalve meter afstand. Toch zullen er nog steeds veel praktische vragen leven. Vandaar dat NFF Extended op woensdag 17 juni een interactief online evenement organiseert rond het protocol.

Het webinar zal proberen antwoord te geven op vragen als ‘Hoe moet je het protocol lezen?’, ‘Wat zijn de belangrijkste gevolgen?’ en ‘Wat zijn de ervaringen tot nu toe?’ Diverse disciplines zullen aan bod komen. Moderator Joost de Vries spreekt met onder meer Manoushka Zeegelaar Breeveld van acteursbelangenvereniging ACT, d.o.p. en NSC-lid Guido van Gennep en werkgroepvoorzitter Doreen Boonekamp. Ook komen vertegenwoordigers van de DAFF aan het woord die die in aansluiting op het protocol een toolkit met tips & tricks voor op de werkvloer hebben ontwikkeld.

NFF Extended Online: Covid-19-protocol vindt plaats op woensdag 17 juni van 16.00 tot 17.00 uur, en wordt mede georganiseerd door NAPA, NCP en DAFF. Toegang is gratis, aanmelden kan via filmfestival.nl/extended.

Bron: NCP/NAPA/BM

Bericht delen