Bero Beyer vertrekt bij het Filmfonds
woensdag 20 september 2023

Bero Beyer vertrekt bij het Filmfonds

Directeur-bestuurder Bero Beyer vertrekt bij het Nederlands Filmfonds. Na een periode van ziekte en herstel heeft Bero Beyer in nauw overleg met de Raad van Toezicht besloten om niet terug te keren en per 1 oktober 2023 zijn functie neer te leggen.

De Raad van Toezicht is Bero dankbaar voor de inzet en toewijding waarmee hij het Filmfonds en de Nederlandse filmsector heeft gediend en door de moeilijke coronajaren heeft weten te loodsen. Met het oog op de bestuurlijke continuïteit zal Sandra den Hamer langer aanblijven als interim directeur-bestuurder.

Bero Beyer: “De afgelopen periode waarin ik noodgedwongen rust moest nemen, was vervelend, maar gaf ook ruimte om na te denken over welke rol mij het beste past. Dat blijkt uiteindelijk niet meer het fondsdirecteurschap te zijn. Ik heb daarom besloten mijn liefde voor film en kunst met nieuwe energie op een andere manier vorm te geven. Met gepaste trots kijk ik terug hoe we onder meer tijdens de coronajaren met alle collega’s alles op alles hebben gezet om de sector te steunen en tegelijkertijd vooruit zijn blijven kijken. Meerdere producties die toen in ontwikkeling waren, komen dit najaar uit en de geweldige veerkracht van filmmakers die daaruit spreekt, is en blijft inspirerend.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht Laetitia Griffith: “Tijdens zijn jaren als directeur-bestuurder heb ik Bero leren kennen als een ongelooflijk gedreven, creatieve professional met een groot hart voor film. Ik ben onder de indruk hoe Bero, naast al het extra werk voor de sector tijdens de intense coronajaren, altijd wist te vernieuwen, ook voor die doelgroepen die het Fonds niet altijd weten te vinden. Zo werden onder zijn leiding de regeling Cypher Cinema voor autodidacte filmmakers en het internationale fonds New Dawn voor onder-gerepresenteerde filmmakers ontwikkeld. Kansen voor immersieve en experimentele, eigenzinnige producties zijn door hem vergroot. Ik heb veel respect voor de keuze die hij heeft gemaakt en wens hem het allerbeste in het vervolg van zijn loopbaan.”

De komende periode zal Sandra den Hamer in nauwe samenwerking met zakelijk directeur George van Breemen leiding blijven geven aan de interne organisatie, de verdere ontwikkeling van de inhoudelijke koers, de samenwerking met de sector en het opstellen van het beleidsplan 2025-2028. De Raad van Toezicht zal medio 2024 de werving- en selectieprocedure voor een nieuwe directeur-bestuurder opstarten.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen