Benefietshow Samen één Koninkrijk levert € 769.000 op
zondag 10 mei 2020

Benefietshow Samen één Koninkrijk levert € 769.000 op

Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk, zaterdag live uitgezonden op NPO 1, is al € 769.000 opgehaald voor de inwoners van Curaçao, Aruba en St Maarten. Het bedrag zal de komende tijd nog verder oplopen.

Jandino’s initiatief om geld in te zamelen voor de inwoners van de eilanden die deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden blijkt daarmee een succes. Met de ingezamelde donaties zullen voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking, die momenteel zwaar getroffen is door de gevolgen van de coronacrisis.

Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk ontving Jandino gasten als Dirk Kuyt, Giovanca, staatssecretaris Knops en Jeroen Pauw. Er waren optredens van Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam.

Olympisch atleet Churandy Martina stond zaterdag de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen. Jandino’s initiatief #sameneenkoninkrijk kwam tot stand met hulp van Cordaid en SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao). De benefietshow werd geproduceerd door de NTR en trok 521.000 kijkers op NPO 1, een marktaandeel van 10,8 procent.

Bron: NTR/BM

Bericht delen