Benefietconcert Embrace Ukraine te volgen bij Ziggo
dinsdag 21 juni 2022

Benefietconcert Embrace Ukraine te volgen bij Ziggo

Dinsdagavond 21 juni vindt op het Museumplein in Amsterdam het benefietconcert Embrace Ukraine – #StrivingTogether plaats. Met optredens van verschillende Eurovisie Songfestival-deelnemers, onder wie de Oekraïense winnaar Kalush Orchestra, Jeangu Macrooy en S10.

Het evenement begint dinsdagavond om 20.00 uur en is gratis te bezoeken. Met het concert willen de organisatoren, 1+1 Media en Atlas Festival, aandacht vragen voor de mogelijke toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Daarnaast wordt via het platform United24 geld opgehaald voor medische apparatuur voor de behandeling van de slachtoffers van de oorlog met Rusland.

Naast Kalush Orchestra en S10 bestaat de line-up uit verschillende Europese inzendingen: winnaars Conchita Wurst (Oostenrijk) en Emmelie de Forrest (Denemarken) en deelnemers Blind Channel (Finland) en Malik Harris (Duitsland). Oekraïne brengt hiernaast Jamala, Verka Serduchka en Ruslana. Naast de optredens spreken politici en verschillende influencers.

Dinsdag 21 juni vanaf 20.00 uur is Embrace Ukraine live te volgen via Ziggo TV op kanaal 13. Het wordt tevens uitgezonden in Polen, Litouwen, Estland, België, Montenegro, Tsjechië, USA en Canada.

Bron: Het Parool/BM

Bericht delen