Bekendmaking artiesten nieuwe seizoen van Beste Zangers
zondag 28 mei 2023

Bekendmaking artiesten nieuwe seizoen van Beste Zangers

Komende week reizen Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker af naar het zonnige Sevilla in het zuiden van Spanje voor de opnames van het 16e seizoen van Beste Zangers.

De eerste drie namen maakte Bart Arens in zijn radioprogramma Aan de Slag! al bekend. Onder leiding van gastheer Jan Smit vertolken de zeven artiesten elkaars nummers. Zoals ieder seizoen worden alle wervelende optredens van de zangers muzikaal begeleid door de Beste Zangers band onder leiding van Marcel Fisser.

Vanuit de Spaanse hacienda in Sevilla duiken de zangers voor iedere aflevering in het repertoire van hun mede-artiesten. De artiesten maken een eigen bewerking van een bestaand nummer. Ze nemen elkaar mee in hun muzikale reis, ontdekken de mooie verhalen achter de nummers en herkennen zich in de vaak ontroerende en betekenisvolle teksten. Welke muzikale verrassing, verborgen parel of klassieke hit het nieuwe seizoen van Beste Zangers gaat brengen is dit najaar te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Net als vorig seizoen wordt ook dit jaar de Beste Zangers Podcast opgenomen. Bart Arens duikt met de hoofdgast dieper in de muziek, verhalen achter nummers worden besproken en ze blikken vooruit op de aflevering waarin de artiest centraal staat.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen