dinsdag 16 januari 2018

Beeldbrigade nieuw leven ingeblazen

Beeldbrigade begint een nieuw tv-productiebedrijf. Producenten Ruud van Egmond en Diana Pattiselanno vormen de directie en zijn samen met Fullbright in progress aandeelhouder. Van Egmond heeft Beeldbrigade eerder opgericht in 2002 en werd bekend met producties als Het Blok, Born2Cook, Waar is de Mol? en Je Eigen Droomhuis.

In 2006 werd Beeldbrigade onderdeel van IDTV en in 2011 werd het bedrijf weer
teruggekocht door de oprichters. Helaas bleek enige tijd later dat er geen bestaansrecht meer was voor het bedrijf. Ruud van Egmond, oprichter en producent Beeldbrigade: “Ik ben blij en trots dat Beeldbrigade er weer is. Ik heb eerder een prachtige tijd beleeft met Beeldbrigade en ik merkte aan mezelf maar ook door reacties van mensen binnen onze branche dat er nog steeds behoefte is aan Beeldbrigade. Ik ben gemotiveerd om met nieuwe en vertrouwde collega’s en klanten opnieuw een mooie positie in het tv-landschap te veroveren. Aan mijn partners zal het in ieder geval niet liggen. Ik ben verheugd dat Diana Pattiselanno dit avontuur met mij wil aangaan. En dat we daarbij gebruik kunnen maken van de ondersteuning door Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem – die ik al ken sinds onze tijd bij AT5- maakt het alleen maar mooier.”

Diana Pattiselanno, mede-oprichter en producent Beeldbrigade: “Begin dit jaar ben ik gestopt bij RTL Productions omdat ik ruimte wilde creëren voor een volgende stap. De stap is dat ik nu samen met Ruud een bedrijf ga opbouwen. Ruud ken ik sinds ik acht jaar geleden voor Beeldbrigade werkte. We zijn elkaar sindsdien altijd blijven volgen. En ook Robert en Ronald ken ik nog van hun beginjaren bij Eyeworks. Ik ben klaar voor deze mooie uitdaging waarbij ik al mijn kennis en ervaring zal gaan inzetten.”

Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem van Fullbright in progress: “Nadat we Eyeworks in 2014 verkochten aan Warner Bros. is onze belangstelling voor televisie niet verminderd. Met Fullbright hebben we nu de mogelijkheid om producenten te helpen starten of groeien. We doen dat alleen met mensen met ambitie en wilskracht. Het is onze overtuiging dat deze tijd vraagt om toegewijde producenten die betrokken kunnen zijn bij de hele cyclus van ontwikkeling, verkoop en productie. Ruud en Diana hebben bewezen deze kwaliteiten te bezitten. We wensen ze dan ook alle succes bij het verwezenlijken van hun ambitie.”

Bron: Beeldbrigade/Broadcast Magazine

Bericht delen