dinsdag 16 januari 2018

Beeld en Geluid stopt met Awards

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft na vijf jaar besloten te stoppen met de organisatie van de Beeld en Geluid Awards. Deze televisievakprijzen (door vakgenoten aan vakgenoten toegekend), werden in zeven categorieën uitgereikt. Jaarlijks werd ook de oeuvreprijs uitgereikt, deze zal vanaf nu on het jaar worden uitgereikt. Afgelopen jaar ging deze naar programmamaakster Ireen van Ditshuyzen.

Met stijgende kosten, teruglopende sponsorinkomsten, kreeg het Instituut al steeds moelijker de financiering rond. Algemeen directeur Jan Müller: “In deze tijd van bezuinigingen zagen wij ons genoodzaakt onze prioriteiten bij onze kerntaken te houden. Het organiseren van zo’n groot event als de Beeld en Geluid Awards maakt daar helaas geen deel meer van uit.”

Müller: “Wel blijven wij om het jaar de Beeld en Geluid Oeuvreprijs uitreiken, omdat wij het van belang vinden dat er een televisiemaker voor zijn of haar werk gelauwerd wordt door collega’s uit het vak.” Müller hoopt dat er een andere organisatie zal opstaan om de vakprijs voort te zetten. “Wij zullen onze medewerking daar met alle plezier aan verlenen,” aldus Jan Müller.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen