Beeld en Geluid start video-inzamelingsactie over het leven tijdens de lockdown
donderdag 30 april 2020

Beeld en Geluid start video-inzamelingsactie over het leven tijdens de lockdown

COVID-19, de intelligente lockdown, social distance en de 1,5 meter maatschappij; begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Want ons leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend zijn.

We vergaderen online met collega’s, hebben op afstand contact met dierbaren, staan op 1,5 meter afstand met de buurvrouw te praten en kunnen niet meer naar het theater of het strand.

Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijkse leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan het archief. Hiervoor is het instituut donderdag gestart met de landelijke inzamelingsactie Verhalen uit het hart. Een selectie van de inzendingen wordt bewaard voor de eeuwigheid en wordt toegankelijk gemaakt, zodat nu en in de toekomst te zien is hoe wij leefden in deze corona-tijd. Ook zal een aantal video’s in het nieuwe museum van Beeld en Geluid vertoond worden.

Voor de campagne is de website Verhalen uit het hart ingericht waar amateurfilmers hun video kunnen uploaden. Hier kunnen zij selecteren op welke manier zij hun video gearchiveerd willen hebben. Een overzicht van de ingestuurde video’s is hier terug te zien.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen