Beeld en Geluid organiseert Labyrint Hilversum
zondag 3 maart 2019

Beeld en Geluid organiseert Labyrint Hilversum

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 8 maart het eerste van een serie mediamakersdebatten: Labyrint Hilversum.

De publieke omroep staat open voor plannen en producties voor makers van buiten de omroepen. Producenten, mediabedrijven en talentvolle makers krijgen meer kansen en dragen zo bij aan een hoge kwaliteit van de programmering.

Echter: Hilversum lijkt een doolhof waar je makkelijk de weg kwijt raakt. Zijn de procedures en criteria transparant genoeg? Of is het prima te doen als je maar de juiste wegen kent? Misschien pitchen met name jonge makers hun ideeën in eerste instantie liever op andere platforms…

Hoe kijken verschillende mediamakers aan tegen ‘Hilversum’? En zien de NPO, omroepen en branche-organisaties hier een probleem? Als het inderdaad te complex is, wat kan iedere partij dan bijdragen om tot een meer uitnodigende en productieve samenwerking te komen?

Tijdens Labyrint Hilversum wordt verkend of en hoe makers aansluiting kunnen vinden bij de plannen en programmering van de publieke omroep. Met elkaar op zoek naar verheldering en verbetering van het systeem, met als doel een kwalitatief en pluriform aanbod.

Het programma start 8 maart om 15.00 uur en wordt geleid door Sacha Bronwasser. Sprekers zijn onder meer: Robert Oey, Eefje Blankevoort, Jelle Peter de Ruiter, Piet Hein van der Hoek, Chafina Bendahman en Sia Hermanides. Dolf Jansen verzorgt een column.

De toegang is gratis, reserveer hier je ticket.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen