dinsdag 20 februari 2018

Beau van Erven Dorens maakt Beau Five Days Inside

In de docuserie Beau Five Days Inside, die vanaf dinsdag 27 februari te zien is bij RTL 4, bezoekt presentator Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt.

Zoals een hospice, een TBS-kliniek of een brandwondencentrum. Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeert Van Erven Dorens er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Hij slaapt in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert.

In zes afleveringen bezoekt Van Erven Dorens Hospice de Populier (een sterfhuis), TBS-kliniek De Rooyse Wissel, Woodstock (een bejaardentehuis voor verslaafden), Sherpa (een instelling voor meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten), jeugdinrichting Harreveld en het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Van Erven Dorens: “Door 24 uur per dag in de instelling te blijven heb ik het idee dat ik heel dicht bij de mensen ben gekomen. Vaak zo dichtbij dat ik soms niet wist wat ik met mezelf en mijn emoties aan moest. Ik heb mensen in de laatste dagen van hun leven gevolgd, ik heb opgesloten boefjes van twaalf uitgehoord, mensen cocaïne zien basen en met moordenaars gepraat.”

“Ik heb keihard gehuild en gelachen en meer meegemaakt dan me soms lief was. In the end voel ik me bevoorrecht dat ik achter al die gesloten deuren heb mogen kijken en een beeld heb mogen schetsen van een wereld die voor de meesten van ons in nevelen is gehuld.”

Beau Five Days Inside wordt geproduceerd door Vincent Producties en is te zien vanaf dinsdag 27 februari om 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen