Beau van Erven Dorens geeft daklozen huis
dinsdag 6 november 2018

Beau van Erven Dorens geeft daklozen huis

In navolging van Het Rotterdam Project komt presentator Beau van Erven Dorens volgend jaar met De Sleutel, een programma waarin hij daklozen in plaats van geld een appartement geeft.

Zes daklozen uit zes verschillende steden in Nederland krijgen de kans om weer een plaats in de maatschappij te veroveren. Met professionele hulp én de sleutel van hun eigen huis. Hier begint de beproeving pas.

De Sleutel gaat verder waar Het Rotterdam Project ophoudt. Wat gebeurt er met de dakloze als hij na jaren op straat opeens in een huis zit? Hoe gaat hij om met de regels van de samenleving, de sociale controle, de eenzaamheid, het huishouden en de verantwoordelijkheid van een nieuwe kans? Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Housing First, een idee dat uit Amerika stamt en over de hele wereld veel succes heeft geboekt. Daklozen mogen hun problemen – schulden, verslaving, reïntegratie – aanpakken vanuit de rust en veiligheid van een eigen woning.

Beau van Erven Dorens: “Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden. Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?”

De Sleutel wordt in 2019 uitgezonden door RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen