BBC betaalt presentator 2 miljoen
donderdag 12 juli 2018

BBC betaalt presentator 2 miljoen

Gary Lineker is de nieuwe aanvoerder op de lijst van de best betaalde medewerkers van de BBC. De Match of the Day-presentator en voormalig voetballer verdient bijna 2 miljoen euro per jaar.

Dat blijkt uit het jaarrapport van de BBC, waarin ook weer een lijst van grootverdieners is gepubliceerd.

De 57-jarige Lineker neemt de eerste plaats over van Chris Evans. De radio-dj was vorig jaar nog goed voor circa 2,5 miljoen euro, maar moest het afgelopen jaar inleveren. Toch verdient Evans nog steeds ruim 1,8 miljoen euro.

De gehele top tien bestaat uit mannen. Daartussen staat ook de naam van talkshowhost Graham Norton met een inkomen van ruim 690.000 euro. Zijn salaris voor The Graham Norton Show valt daar overigens niet onder. Dat wordt uitbetaald via zijn productiemaatschappij. Vorig jaar bedroeg dat zo’n 1,7 miljoen euro.

De best betaalde vrouw is opnieuw presentatrice Claudia Winkleman, die tussen de 419.000 en 430.000 euro voor haar werk krijgt.

In Nederland is er veel discussie over het feit dat Matthijs van Nieuwkerk van DWDD tot dusver 580.000 euro verdient bij BNNVARA. Maar het aantal grootverdieners bij de publieke omroep dat boven de 181.000 euro per jaar verdient, wordt hier teruggeschroefd naar nul.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen