Bas van Teylingen Format Ontwikkelaar bij EndemolShine Nederland
dinsdag 24 augustus 2021

Bas van Teylingen Format Ontwikkelaar bij EndemolShine Nederland

Sinds deze maand is Bas van Teylingen werkzaam in het team van Sil Geurtsen (Hoofd Programma Ontwikkeling EndemolShine Nederland) als Format Ontwikkelaar. Zijn focus ligt op het bedenken en ontwikkelen van nieuwe formats voor de nationale en internationale markt, waarbij hij tevens zijn ruime ervaring als maker en social media expert in zal zetten.

Bas van Teylingen werkt sinds 1994 zeer actief in de media voor radio, tv en de online wereld. Van regie voor succesvolle televisieprogramma’s, als creatief directeur van een landelijk radiostation (Yorin FM), tot het opzetten van landelijke (online) tv zenders (TV 538 en #FIRST) waar hij Channel Manager was.

Maar ook het regisseren en coproduceren van twee Gouden bioscoopfilms (De Film van Dylan Haegens en Project Gio) staat op zijn cv. Hij begon zijn regie carrière bij Joop van den Ende TV Producties, later Endemol. In vijfeneenhalf jaar heeft hij regie gedaan voor de meest uiteenlopende televisieprogramma’s, zowel op locatie als in de studio. Hierna ging hij aan de slag als freelance regisseur.

YouTube expert
Ook schreef hij het boek: Help! Mijn kind zit op YouTube. Een verhelderende overlevingsgids voor ouders die bang zijn dat hun kind geobsedeerd is door YouTube en social media en die geen idee hebben wat deze wondere wereld inhoudt. Met deze relevante kennis van de online wereld en vanuit die insteek geeft hij ook (social) media trainingen op maat. Hij deed dit al voor onder meer Google Nederland, Ministerie van OCW en BZ, Microsoft, Albert Heijn en de Rabobank.

Radio, voice over en podcast
Bas is ooit begonnen als producer/sidekick bij Radio 538. Daarna was hij werkzaam bij Yorin FM als redacteur en co-host en had zijn eigen programma op zaterdagavond. In de jaren hierna maakt hij radio op KX Radio, Amsterdam FM, Wild FM, NPO 3FM KX, Antenne Domstad en JINX.

Sinds juni 2021 is hij terug op de landelijke radio en elke zondagavond te horen op Radio Veronica van 21.00-00.00 uur met het radioprogramma Ik Vraag Dit Voor Een Vriend. Verder is Bas sinds zijn 14e werkzaam als voice over en stemacteur. Sinds 2018 station voice van de tv-zender FOX en voice over van veel televisieprogramma’s. Sinds 2020 maakt hij ook de succesvolle podcast IN VORM over radiovormgeving.

Bron: Banijay Benelux/BM
Foto: Ezra Bohm

Bericht delen