dinsdag 16 januari 2018

Biografie van Bart de Graaff verschenen

Maandag verschijnt de biografie van Bart de Graaff, de opvallendste omroepbaas die Nederland ooit heeft gekend. De Graaff had maar één droom: beroemd worden. Hij maakte zijn eigen tv-show vanuit de kelder van Veronica: B.O.O.S. Heel Nederland maakte kennis met de kleine, irritante en goedlachse ‘Bartje Boos’, die al snel een kijkcijferhit bleek te zijn.

Hij begon een eigen omroep: BNN. Het was bikkelhard werken, helemaal met zijn nierziekte, maar er werd ook hard gelachen. Op 25 mei 2012 is het tien jaar geleden dat Bart de Graaff is overleden. Een goed moment om terug te blikken op een leven dat beperkt houdbaar was, maar vol gas geleefd werd.

In het boek, met als titel ‘Bart – Live fast, die young’, wordt De Graaff een beetje gereanimeerd door persoonlijke herinneringen van zijn ouders, zijn zus en zijn beste vrienden. Maar ook door de cowboyverhalen van zijn Veronica-collega’s en de medeoprichters van BNN. Tot slot vertellen verschillende BN’ers hun eigen verhaal over de kleine man met die grote bek.

Bron: Lebowski

Bericht delen