woensdag 17 januari 2018

Bart Barnas voorgedragen als mediadirecteur AVROTROS

De Raad van Toezicht van AVROTROS wil Bart Barnas benoemen als nieuwe mediadirecteur. De benoeming is voorgelegd aan de Verenigings Raad die zaterdag bijeen komt. Barnas volgt Remco van Leen op die vorig jaar een overstap maakte naar SBS Broadcasting. Bart Barnas werkt sinds 2012 als hoofdredacteur bij AT5 en NH Media.

Daarvoor ontwikkelde hij programma’s voor BNN. Van 2005 tot 2011 werkte hij bij Viacom als uitvoerend producent en hoofdredacteur voor meerdere merken waaronder MTV, Nickelodeon, TMF en Comedy Central.

Algemeen directeur Eric van Stade: “Ik ken Bart al lang en heb enkele jaren geleden met hem samengewerkt rond de fusie van AT5 en NH Media. Bart is een integere man met een duidelijke visie op de toekomst van media. Hij heeft zowel aan de commerciële als publieke kant gewerkt en hij heeft ervaring met landelijke en regionale media. Daarnaast zit het multimediaal denken en werken in Barts DNA waardoor hij absoluut een versterking is voor de toekomstplannen van AVROTROS.”

Barnas kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Ik ben er trots op dat na vijf jaar volle inzet voor AT5 en NH Media beide merken er goed voor staan. De mensen die er nu werken zijn klaar voor de toekomst en ik verwacht dat zij verdergaan met de succesvolle transitie van traditionele omroep naar een modern mediabedrijf. De mogelijkheid om nu bij AVROTROS aan de slag te gaan past bij mijn ambitie. AVROTROS staat voor kwaliteitscontent voor een breed publiek en ik verwacht dat we die nog beter kunnen gaan bedienen als we goed gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden die de media tegenwoordig bieden.”

Bij een positief besluit wordt Barnas per 1 augustus verantwoordelijk voor alle content op televisie, radio en online en neemt hij plaats in de 3-koppige directie.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen