Barbara Barend wint OUTtv Media Award 2017
woensdag 17 januari 2018

Barbara Barend wint OUTtv Media Award 2017

Journaliste en tv-persoonlijkheid Barbara Barend is door de kijkers van OUTtv uitgeroepen tot media persoonlijkheid van 2017. Zij ontving de OUTtv Media Award in het tv-programma Keur met Peren, dat gisteravond is uitgezonden op OUTtv. 

Tijdens de opnamen van Keur met Peren werd Barend door OUTtv-directeur Marc Putman verrast en nam ze de award in ontvangst. “Wat geweldig, ik ben er helemaal stil van!” aldus Barend. Belangrijkste aanleiding voor haar uitverkiezing was de #handinhand Twitteractie die de journaliste in april ontketende.

Via Twitter deelde Barend haar woede naar aanleiding van het homogeweld tegen Jasper en Ronnie, die na het uitgaan in Arnhem op zaterdagnacht met een betonschaar door een groep merendeels allochtone jongeren in elkaar werden geslagen. Zij riep in haar twitterbericht vooral heteromannen op om uit solidariteit met de slachtoffers gezamenlijk #handinhand op de foto te gaan.  Deze oproep werd in de dagen hierna massaal opgevolgd, van prominente politici die samen hand in hand bij de kabinetsinformateur binnen wandelden, tot professionele voetballers en collega’s op kantoor.

“De actie is eigenlijk spontaan ontstaan en komt voort uit mijn woede en onmacht dat twee jongens in elkaar geslagen zijn, alleen omdat ze uit liefde hand in hand over straat lopen! reageerde Barend toen ze de OUTtv Media Award kreeg uitgereikt.” De OUTtv Media Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die op een niet-conventionele en positieve wijze homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media.

 Vorig jaar kreeg Diva May Day de OUTtv Media Award wegens haar oproep om op nationale tv een ongekuiste versie van het mensenrechten concert te brengen. In 2015 ging de prijs naar de voorvechter en directeur van het LGBTI programma bij Human Right Watch, Boris Dittrich voor zijn inzet voor gelijke rechten voor de LHBT- gemeenschap en de invoering van het homohuwelijk in 2000.

Bron: OUTtv/BM

Bericht delen