dinsdag 16 januari 2018

Award voor muziek The Voice in Amerika

Schimmer Music Productions (SMP) is de winnaar van de prestigieuze ASCAP Film And Television Music Award voor de muziek die SMP componeerde voor de wereldwijde tv-hit The Voice van producent Talpa, één van de best bekeken shows van 2011 in Amerika. De muziek van The Voice is samen met het format inmiddels verkocht aan meer dan 45 zenders over de hele wereld en al in ruim 140 landen op televisie te zien.

De Award is in leven geroepen door de ASCAP (American Society of Composers, Authors And Publishers), een non-profit organisatie die zich richt op het beschermen van het auteursrecht op muzikale werken in Amerika. ASCAP eert zijn topleden met een serie van jaarlijkse prijzen, welke worden uitgereikt in zeven muziekcategorieën: Pop, R&B, Film & TV, Latin, Country, Christian en Concert Music. De 27ste ASCAP Film And Television Music Awards Ceremony zal op donderdag 28 juni plaatsvinden in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles, alwaar de Award overhandigd zal worden.

SMP is het bedrijf van componist Martijn Schimmer, waarin hij wordt bijgestaan door een klein team van componisten en technici. SMP is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving van vele Nederlandse producties, zoals The Voice, Nieuwsuur en De Wereld Draait Door. Zendervormgevingen verzorgde SMP voor onder andere: NPO, AVRO, SBS, RTL en drama series als Spangas en In Therapie.

Bron: Schimmer Music Productions/Broadcast Magazine

Bericht delen