AVROTROS wil programma’s terug naar NPO 1
dinsdag 21 februari 2023

AVROTROS wil programma’s terug naar NPO 1

AVROTROS vindt dat Radar en Opsporing Verzocht terug naar NPO 1 moeten. De populaire programma’s verhuisden naar NPO 2, maar trekken daar flink minder kijkers. Daarom heeft de omroep de NPO verzocht het besluit te heroverwegen.

“De verhuizing van Radar en Opsporing Verzocht naar NPO 2 pakt desastreus uit”, laat AVROTROS in een verklaring weten.

Waar Radar op NPO 1 wekelijks nog ruim boven de miljoen kijkers scoorde, waren dat er maandag op NPO 2 zo’n 525.000. Naar Opsporing Verzocht keken in januari tussen de 300.000 en 500.000 kijkers, ongeveer de helft van het aantal kijkers op NPO 1 eerder. In april vorig jaar keken er wekelijks minstens 750.000 mensen.

“We hebben zojuist een dringend beroep aan de NPO gedaan om de verhuizing te heroverwegen en beide programma’s weer terug te plaatsen op NPO 1, waar zij van echte, onschatbare waarde zijn voor de publieke omroep”, schrijft AVOTROS.

De NPO bepaalde vorige jaar dat een aantal programma’s van zender moesten veranderen. De publieke omroep zegt het nu nog te vroeg te vinden om de balans op te maken.

“De ervaring leert dat het publiek tijd nodig heeft om te wennen aan dit soort verschuivingen en die tijd willen we de kijkers geven”, meldt de NPO. “Onze verwachting is dat Radar en Opsporing Verzocht toonaangevende programma’s worden voor NPO 2. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en blijven we in gesprek met AVROTROS hierover.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen