AVROTROS verbindt met muziek tijdens Pride Amsterdam
maandag 17 juli 2023

AVROTROS verbindt met muziek tijdens Pride Amsterdam

De internationaal bekende Pride Amsterdam heeft dit jaar als centraal thema #YouAreIncluded en staat voor zowel individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid hiervan is van groot belang.

AVROTROS vaart traditiegetrouw mee met een eigen boot en zendt dit jaar voor de twaalfde keer de Canal Parade uit. Zo krijgen niet alleen mensen op de kade maar ook mensen thuis de belangrijke boodschap mee. Op 5 augustus wordt in de middag op NPO 1 live verslag gedaan van de botenparade vanaf 12.00 uur en ‘s avonds is er op NPO 3 een compilatie-uitzending vanaf 22.15 uur.

De presentatie is dit jaar in handen van Splinter Chabot, samen met collega’s Charisa Chotoe en Shay Kreuger. Shay Kreuger geeft informatie over de 80 boten die langsvaren en Charisa Chotoe doet vanaf de kade verslag. Splinter staat op een aangemeerde boot en ontvangt aan zijn regenboogdesk meerdere gasten waaronder YouTuber Jessie Maya, cabaretier Jörgen Raymann en rapper King Faisel.

Music Includes Us
Het thema van Pride dit jaar sluit naadloos aan op waar AVROTROS voor staat: wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je bent opgeleid is niet belangrijk, niemand wordt uitgesloten. AVROTROS staat voor verbinding. Dat doet de omroep tijdens de Canal Parade met het thema Music Includes Us.

Dit jaar vaart Alessandra mee, die met haar lied Queen of Kings bij het Eurovisie Songfestival de vijfde plek voor Noorwegen behaalde. Ook zal de kersverse Miss Nederland, Rikkie Kollé, op de boot staan. Zij is de eerste transvrouw die deze titel mag dragen. Dj N3NA draait naast haar eigen songs, dé Songfestival hits van de afgelopen jaren.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen