AVROTROS-serie Brugklas is meest gestreamde NPO-programma
woensdag 21 februari 2018

AVROTROS-serie Brugklas is meest gestreamde NPO-programma

De jeugdserie Brugklas van AVROTROS is voor het derde jaar op rij het meest gestreamde NPO-programma. Brugklas heeft in deze drie jaar een enorme groei in het aantal streamstarts gemaakt van 9 miljoen in 2015 tot 18,1 miljoen in 2017.

Ook op YouTube weet de jeugdserie de nodige successen te boeken. Hier zijn inmiddels 100.000 abonnees behaald. Daarnaast staat Brugklas op Instagram met ruim 223.000 volgers op nummer 1 in de lijst van Nederlandse merken in de categorie media, tv-programma, volgens de Brand Engagement Index.

In Brugklas wordt een vaste groep brugklassers gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. De ontroerende, grappige, aangrijpende of spannende schoolverhalen worden op een realistische en directe manier in beeld gebracht.

Brugklas houdt de jeugdige kijker een spiegel voor. Brugklas is de eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland, een genre waarbij realistische gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs die de situaties elke keer van commentaar voorzien.

Producent Tuvalu Media start binnenkort met de opnames van het zevende seizoen, te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen