woensdag 17 januari 2018

AVROTROS komt met serie over Mees Kees

Na vier succesvolle bioscoopfilms brengt AVROTROS vanaf 20 augustus Mees Kees op het scherm in een 24 afleveringen tellende serie. Bij NPO Zapp zijn elke week twee afleveringen te zien over de avonturen van deze coole meester, zijn klas en de strenge schooldirectrice Dreus. 

Mees Kees is de leukste meester van Nederland. Ietwat slungelig en onhandig, maar ook lief en grappig. Zijn manier van lesgeven is anders dan anders, maar maakt hem favoriet bij al zijn leerlingen. In de serie komen herkenbare thema’s aan bod als pesten, verliefd zijn en verkering krijgen of van die typische dingen als schooluitjes, sponsorlopen en feesten. De jonge leraar doet vooral leuke dingen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. De directrice van de school is het daar vaak niet mee eens en kan dat niet altijd waarderen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

De rol van Mees Kees wordt gespeeld door Leendert de Ridder. Sanne Wallis de Vries kruipt in de rol van Dreus, de moeder Mees Kees wordt vertolkt door Raymonde de Kuyper en Diewertje Dir speelt Marie Louise. Mees Kees is een productie van PV Pictures naar de boeken van Mirjam Oldenhave. De serie is geregisseerd door Jorkos Damen, Diede in ’t Veld en Aniëlle Webster, die ook verantwoordelijk was voor de film Mees Kees: Langs de Lijn. Tijs van Marle heeft het scenario geschreven.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen