AVROTROS knipt ‘racistisch’ fragment uit Wie is de Mol?
zondag 14 februari 2021

AVROTROS knipt ‘racistisch’ fragment uit Wie is de Mol?

AVROTROS heeft zijn excuses aangeboden voor een fragment uit Wie is de Mol? van zaterdagavond. Meerdere kijkers noemden het op social media racistisch dat kandidaten spleetogen maakten om het Zuid-Koreaanse nummer Gangnam Style uit te beelden.

De omroep laat in een reactie op Instagram weten zich te schamen voor het fragment en dat het uit de aflevering wordt gehaald. In een opdracht moesten deelnemers verschillende liedjes uitbeelden. Charlotte Nijs maakte spleten van haar ogen om het nummer van Psy uit te beelden. Een handeling die Marije Knevel vervolgens nadeed.

‘De kandidaten kwamen er direct na het spel op terug omdat ze zich realiseerden dat dit kwetsend is. Het gehele fragment had niet in de uitzending voor mogen komen’, reageert AVROTROS. De omroep snapt dat mensen zich gekwetst voelen en biedt excuses aan voor de fout. ‘De uitzending wordt zo snel mogelijk aangepast.’

Marije Knevel reageerde zondag ook op de ophef. ‘Tijdens de o zo hysterische muziekuitbeeldopdracht maak ik van mijn ogen spleten omdat ik nadeed wat ik zag gebeuren, en daarbij zeg ik: Dit kan echt niet, tegen degene naast mij. Want dit is racistisch en niet een grap. Dat gedeelte is alleen in de montage gesneuveld waardoor de context weg is en het beeld is neergezet dat ik dit doe’, schrijft ze op Instagram.

Bron: AD/BM

Bericht delen