dinsdag 20 februari 2018

Drone Filmfestival InAir.Amsterdam in VondelCS

De komst van de drone heeft de film- en televisie-industrie compleet veranderd. De vliegende camera komt op plekken waar een gewone cameraman eerder nooit kon komen.

Reden genoeg voor AVROTROS, een omroep die innovatie omarmt, om een speciaal filmfestival rondom deze innovatieve filmtechniek in het leven te roepen: het International Drone Festival InAir.Amsterdam, dat op 2 mei plaatsvindt in VondelCS.

Met InAir.Amsterdam opent AVROTROS een internationale online competitie voor drone-video’s. Makers worden wereldwijd opgeroepen om korte films in te zenden op het gebied van: nieuws en documentaires, sporten, architectuur, landschap, fictie, video’s die een mix van verschillende innovatieve filmtechnieken laten zien.

AVROTROS wil met InAir.Amsterdam creatieve makers activeren. Hobbyisten, maar ook professionele makers. Het wordt pas ‘film’ als er regie is; een vertelling en een montage van beelden. Wereldwijd kan iedereen zijn werk inzenden en meedingen naar de titel.

Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar. De online competitie is al geopend: filmmakers kunnen tot 18 april hun beste werk inzenden via www.inair.amsterdam.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen