woensdag 17 januari 2018

AVROTROS brengt ode aan Toon Hermans

AVROTROS start eind dit jaar met een programma als eerbetoon aan cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter Toon Hermans. In de reeks duikt elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste kleinkunstenaars die Nederland heeft gekend.

Hermans werd geboren op 17 december 1916 en stierf op 22 april 2000. Twee dagen voor zijn honderdste geboortedag, op 15 december, start AVROTROS met het nieuwe programma 100 jaar Toon Hermans op NPO 2 als eerbetoon aan zijn leven en werk.

Onder anderen Richard Groenendijk is in het programma te zien. De cabaretiers praten in het programma met presentator Cornald Maas over hun fascinatie voor de kleinkunstenaar. Ook reizen ze naar plekken die een belangrijke rol speelden in zijn leven, zoals zijn geboortestad Sittard, Wenen en New York.

Op de radio besteedt de omroep eveneens aandacht aan Hermans. Zo zijn in december op NPO Radio 5 vergeten musicalliedjes te horen die hij in de jaren 50 schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen