AVROTROS brengt drie nieuwe seizoenen Flikken Maastricht
donderdag 1 juli 2021

AVROTROS brengt drie nieuwe seizoenen Flikken Maastricht

AVROTROS, de NPO en Hollands Licht zijn overeengekomen dat er nog drie seizoenen van Flikken Maastricht worden gemaakt, waarvan de eerstvolgende, seizoen 16, begin 2022 te zien is op NPO 1.

De drie partijen zijn verheugd dat Nederlands langstlopende dramaserie nog drie nieuwe seizoenen krijgt. Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS: “Flikken Maastricht is een serie die onverminderd succesvol is. Dat merken we niet alleen aan de lineaire- en online kijkcijfers, maar ook aan de vele reacties die we krijgen van kijkers en trouwe fans. Ik ben trots op het succes van de serie en ben verheugd dat we de trouwe fans blij kunnen maken met nog eens drie seizoenen.”

Suzanne Kunzeler, genrecoördinator Drama bij NPO: “Flikken Maastricht is al jaren een vaste waarde op de vrijdagavond van NPO 1. Een moment waarop de hele familie bij elkaar komt om samen te kijken. De serie is niet alleen lineair een succes, maar trekt ook on demand veel kijkers. We zijn blij deze ijzersterke serie voor wederom drie seizoenen te mogen brengen bij de publieke omroep.”

Nelsje Musch-Elzinga, producent Hollands Licht: “We zijn de NPO en AVROTROS dankbaar voor het vertrouwen. Een meerjarenafspraak geeft ons team de kans om volop door te bouwen aan het vertrouwde succes én om zich creatief uit te leven in een lange lijn over meerdere seizoenen heen, waarmee we de kijkers nog meer spanning kunnen bieden.”

De serie
De eerste aflevering van Flikken Maastricht is in september 2007 te zien bij de (toen nog) de TROS op NPO 1 en trekt bijna 1,3 miljoen kijkers. In de loop der jaren stijgen de kijkcijfers en daarmee ook het succes van de serie. Het afgelopen 15e seizoen wordt begin dit jaar wekelijks door ruim 2 miljoen mensen lineair bekeken en online zijn dat er nog eens tussen de 300.000 en 400.000 per aflevering.

In 2014 wint Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma. Ook de cast is onverminderd populair; de zogenoemde Flikken dagen in Maastricht trekken vele fans met als absolute hoogtepunt het jaar 2014 met zo’n 90.000 bezoekers die de cast door de hele stad toejuichen. Angela Schijf neemt twee keer de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Actrice (2016 en 2017) in ontvangst. In 2020 wint Flikken Maastricht de eerste NPO start award voor meest gestreamde dramaserie.

Flikken Maastricht wordt geproduceerd door Hollands Licht in samenwerking met AVROTROS.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen