dinsdag 16 januari 2018

AVRO mediapartner MasterPeace

Tijdens de officiële presentatie van MasterPeace in Hotel de Wereld in Wageningen maakte de AVRO op zaterdag bekend de mediapartner te worden van dit wereldwijde vredesinitiatief dat laat zien dat muziek, kunst en cultuur mensen verbindt en conflicten overstijgt. MasterPeace heeft als doel om binnen enkele jaren wereldwijd zo veel mogelijk mensen en bedrijven actief bij vrede te betrekken en te mobiliseren om zo bij te dragen aan vrede. Met een centrale rol voor kunst, muziek en (social) media richt MasterPeace zich op tastbare, positieve actie.

Agnes Verhulst, woordvoerder van de AVRO: “In deze tijden van uitsluiting, verharding en bezuinigingen op kunst en cultuur wil de AVRO graag een ander geluid laten horen. Een stem van verdraagzaamheid en betrokkenheid. Dat is het geluid van MasterPeace. Kunst en cultuur verbindt mensen. Vanuit deze overtuiging creëert MasterPeace een maatschappelijk draagvlak waar de AVRO graag aan bijdraagt en zich mee verbindt. Muziek is hierbij de universele taal die over landgrenzen heen reikt en mensen uit alle lagen van een bevolking raakt.”

MasterPeace stimuleert dialoog, verbinding en ontwapening, van kleinschalige buurten tot grote wereldwijde conflictgebieden. Verhulst: “Net als de AVRO gaat MasterPeace uit van kracht en niet van leed en gelooft zij in de eigen verantwoordelijkheid van mensen en het positieve effect daarvan. Betrokkenheid stimuleert de bereidheid om in actie te komen. Daarom zijn wij er trots op om als mediapartner aan dit initiatief deel te nemen.”

Bron: AVRO

Bericht delen