dinsdag 16 januari 2018

AVRO coproducent The Monster of Nix

De AVRO is met producent Studio Rosto A.D., Autour de Minuit (Frankrijk), CinéTé (België) en de Franse tv-zender Canal+, coproducent van de film The Monster of Nix. Onder meer het Metropole Orkest nam de muziek op voor deze film. Het existentialistische sprookje beleeft in het voorjaar van 2011 zijn internationale première. De AVRO zendt de film in het najaar van 2012 uit.

Het langverwachte duistere sprookje van de Nederlandse kunstenaar en filmmaker Rosto is deze zomer in de competitie van het Annecy International Animated Film Festival, het belangrijkste festival voor animatiefilms. Mylene Verdurmen, eindredacteur drama AVRO: “Het is een voorrecht om met een inspirerende filmmaker als Rosto te mogen werken. Zowel visueel als in zijn muzikale composities is hij overweldigend goed.”

The Monster of Nix wordt volledig gedragen door muziek. “Tot mijn eigen verbazing hebben we de filmmuziek op kunnen nemen met een wereldberoemd orkest,” aldus Rosto. “Het was een voorrecht om met het Metropole Orkest en dirigent Jules Buckley te mogen werken. Het orkest was welwillend en stond totaal open voor mijn werk.” Rosto componeerde alle muziek voor de film en heeft ruim een week met het orkest in de studio gezeten, begeleid door dirigent Jules Buckley. Buckley: “Deze filmmuziek is bijzonder creatief en kent verschillende muzikale kleuren. Sommige stukken rocken de pan uit, andere delen zijn meer soundscapes.”

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen