Dinsdag 16 januari 2018

Avi – TEAM groep neemt DutchView over

De Avi – TEAM groep heeft vandaag de overname van DutchView Holding bekendgemaakt. De nieuwe onderneming hoopt zo op groeimogelijkheden op de internationale markt. Daarnaast ontstaan kansen in aanvullende sectoren op de Nederlandse thuismarkt.

De Avi – TEAM groep omvat de bedrijven ParkPost, TEAM Facilities, Glasvezelring Hilversum en Avi-Drome. DutchView Holding bestaat uit DutchView Meercamera, DutchView Postproduction en DutchView ENG. Naast het aanbieden van bestaande audiovisuele diensten op het gebied van registratie, bewerking, beheer en exploitatie van content, biedt de nieuwe onderneming haar klanten ook een volledig dienstenpakket aan op het gebied van nieuwe media.

De overname vindt plaats in de vorm van een aandelentransactie. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De OR van DutchView heeft positief geadviseerd over de overname. De bedrijven die betrokken zijn bij het samengaan blijven voorlopig bestaan als zelfstandige onderdelen in de nieuwe combinatie. De leiding van de holding wordt gevormd door Bart-Jan van Genderen (CEO), Georgette Schlick (COO, tevens CEO van DutchView), Michiel van Duijvendijk (waarnemend CFO en CEO van de Avi – TEAM bedrijven) en Peter Bruggink (CTO). Na de voltooiing van de aandelentransactie wordt een intern onderzoek gestart of, en zo ja, welke bedrijfsonderdelen verder geïntegreerd kunnen worden.

Bron: ANP/Broadcast Magazine

Bericht delen