Generation Inclusion: av-sector slaat handen ineen op zoek naar nieuw talent
donderdag 15 april 2021

Generation Inclusion: av-sector slaat handen ineen op zoek naar nieuw talent

De belangrijkste platforms uit de Nederlandse audiovisuele sector hebben de handen ineengeslagen voor een talentontwikkelingstraject: Generation Inclusion.

Vanaf nu kan iedereen met een goed idee voor een film of serie zich aanmelden op www.generationinclusion.com, om kans te maken op deelname aan dit traject.

Generation Inclusion gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring. Om deze nieuwe generatie makers ruim baan te geven en hun stem te laten horen, heeft de sector de handen ineengeslagen voor Generation Inclusion.

Vele professionals uit de industrie hebben zich aangesloten bij Generation Inclusion als scout, ambassadeur, coach, of maken deel uit van de selectiecommissie: Fadua el Akchaoui, Harriët Mbonjani, Maryam Hassouni, Robin Amatmoestar, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Gwyneth Sleutel, Sabrina Sugiarto, Aydin Dehzad, Ernie Tee en vele anderen. ROSE stories leidt het project, het programma wordt verzorgd in samenwerking met KLEUR, DAFF, Scriptbank en FilmForward.

Traject en pitches
Geselecteerde deelnemers krijgen vier maanden de tijd om zichzelf en hun verhaal te ontwikkelen onder begeleiding van professionele (script)coaches. Daarnaast nemen ze deel aan trainingen, masterclasses een writersroom en netwerk events. Na vier maanden pitchen de deelnemers het ontwikkelde project aan de Generation Inclusion-partners. Bij interesse van een van de partners wordt het project doorontwikkeld en uiteindelijk geproduceerd.

Breed gedragen initiatief
De volgende partijen hebben zich al aan Generation Inclusion verbonden: RTL/Videoland, Amazon Prime Video, Netflix, ViacomCBS, YouTube en de publieke omroepen AVROTROS, BNNVARA, EO, MAX, HUMAN, KRO-NCRV, NTR, VPRO en het Nederlands Filmfonds. De partners investeren gezamenlijk op lange termijn in deze nieuwe generatie, en stellen hun kennis, netwerk en ervaring beschikbaar voor de makers van de toekomst.

Partners over Generation Inclusion
Initiatiefnemer Antoinette Beumer, Hoofd Scripted Drama bij RTL/Videoland: “Het idee voor Generation Inclusion is ontstaan vanuit onze stellige overtuiging dat we alleen samen de industrie diverser en inclusiever kunnen maken. We willen investeren in een toekomstige generatie makers die een breder publiek aanspreekt dan dat wij nu al met elkaar doen. Fantastisch dat Generation Inclusion door zoveel mediapartijen is omarmd.”

Bero Beyer, Directeur-bestuurder Nederlands Filmfonds: “Het is bijzonder dat dit project sectorbreed gedragen wordt, door het Filmfonds, maar ook door de publieke en commerciële omroepen en streamingplatforms. Dat zegt iets over de noodzaak en urgentie van een dergelijk traject, dat bijdraagt aan een inclusieve en diverse representatie binnen het medialandschap. Opdat iedereen in Nederland zich kan herkennen in het culturele aanbod en al het talent in Nederland inclusief het Caraibisch gebied de kans krijgt zich te ontwikkelen. Het is aan allen in de sector, inclusief het Filmfonds om mede hiermee blijvend perspectief te creëren opdat we recht doen aan de naam Generation Inclusion.”

Janey van Ierland, Manager Acquisitions & Co-productions bij Netflix: “Netflix gelooft dat mensen zichzelf moeten kunnen herkennen in het aanbod van series en films, en dat stemmen die nog weinig aan bod komen gehoord moeten worden. We twijfelden dan ook geen moment om ons aan te sluiten als partner bij Generation Inclusion. Een mooi initiatief dat de sector verbindt.”

Jacomien Nijhof, Hoofd drama EO en voorzitter Werkgroep Drama namens de gezamenlijke publieke omroepen: “De publieke omroep is van en voor iedereen. Dat betekent dat iedereen mee moet kunnen doen, zowel voor als achter de camera. Generation Inclusion gaat dit duurzaam mogelijk maken. Door de unieke slagkracht van de gezamenlijke partners kan het niet anders dan dat we met Generation Inclusion echt een verschil gaan maken.”

Georgia Brown, Head of European Originals, Amazon Studios: “Het ondersteunen van een nieuwe generatie van ondervertegenwoordigde creatieven om de industrie te betreden, is heel belangrijk voor Amazon Studios en Prime Video. We willen Prime Video-kijkers diverse programmering aanbieden van verschillende stemmen, waarin iedereen zich herkent. Generation Inclusion is een geweldige manier om dat voor onze Nederlandse kijkers voor elkaar te krijgen. We kijken uit naar de unieke verhalen en perspectieven die voortkomen uit dit initiatief, die de Nederlandse samenleving van nu weerspiegelen.”

Bron: Generation Inclusion/BM

Bericht delen