AT&T mag Time Warner overnemen
woensdag 13 juni 2018

AT&T mag Time Warner overnemen

In de Verenigde Staten heeft een rechter goedkeuring verleend aan de fusie van mediabedrijf Time Warner met telecomgigant AT&T. Eind vorig jaar blokkeerde Justitie de deal ter waarde van 85 miljard dollar vanwege mededingingsbezwaren.

Beide bedrijven probeerden daarom via de rechter af te dwingen dat zij alsnog mogen fuseren. Er wordt al sinds 2016 gesteggeld over de megatransactie. Door de samensmelting ontstaat een speler in de media- en entertainmentwereld die zich met gemak kan meten met partijen als Netflix en Amazon. De rechter, Richard Leon, stelde in zijn besluit geen verdere voorwaarden.

Met de overname verzekert AT&T zich van een keur aan populaire programma’s. Time Warner is onder meer het bedrijf achter HBO en Cartoon Network. Ook bezit het de uitzendrechten van basketbalcompetitie NBA.

Nu de weg vrij lijkt voor grote overnames in de Amerikaanse mediawereld, verwachten analisten dat Disney en Comcast gaan strijden om onderdelen van 21st Century FOX. Disney bood daar vorig jaar ruim 52 miljard voor, maar de verwachting is dat Comcast officieel met een nieuw en hoger bod komt.

De New York Times meldt een pakket ter waarde van 60 miljard dollar en een garantie dat FOX miljarden schadevergoeding ontvangt, als Justitie die deal laat ontsporen.

Bron: Nu.nl/Villamedia

Bericht delen