dinsdag 16 januari 2018

Atsma tegenstander van netmanagers

Volgens CDA-Kamerlid Joop Atsma kan er probleemloos 100 miljoen worden bezuinigd bij de publieke omroep. Dit zegt hij in De Telegraaf. “Daarvoor hoeft er niet eens een net te verdwijnen. Maar Hilversum zal moeten besparen, linksom of rechtsom. Daarbij denk ik de eerste plaats aan de overkoepelende NPO, waar volgens mij inmiddels meer dan 400 man werken.”

De recente veranderingen op gebied van radio, waarbij populaire programma’s van de ene zender naar de andere worden geschoven of helemaal komen te vervallen, schieten Atsma eveneens in het verkeerde keelgat. “Ik heb eerder al gezegd dat bij de tv de hele bestuurslaag van netmanagers eruit kan. Dat geldt ook voor de radio. Het is natuurlijk volstrekt belachelijk wat daar nu weer gebeurt.”

Atsma: “Nog zoiets: omroepen mogen hun namen niet meer gebruiken in programmatitels. Die bemoeizucht is een verregaande vorm van inmenging, die de publieke omroep onwaardig is. Het bestel krijgt steeds meer trekken van een staatsomroep. Wij vinden juist dat omroepen zich meer moeten profileren en ik juich de komst van WNL en PowNed dan ook toe.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen