dinsdag 16 januari 2018

AT5 kan alleen door met 5 miljoen

AT5 heeft jaarlijks minimaal 5 miljoen euro nodig van de gemeente om als nieuwsorganisatie te overleven. Dat is 750.000 euro meer dan het nu krijgt. Dat schrijft directeur Ton F. van Dijk in zijn maandag aan de gemeenteraad verzonden rapport Kiezen voor AT5. Volgens Van Dijk is “een radicale breuk met het verleden nodig om uit de aanhoudende financiële malaise te komen”, zo meldt Het Parool.

Die heeft volgens hem tot volledige uitholling van de zender geleid. Als indringende symbolen daarvan noemt hij de veertien jaar oude camera’s waarmee wordt gewerkt en een studio waarvoor niet eens camera’s meer beschikbaar zijn.

Uit geldnood maakt de zender nu alleen nog het AT5 Nieuws. Kosten: 6,2 miljoen. Daarnaast blijven van de 85 arbeidsplaatsen die de zender in 2010 telde, eind dit jaar nog 61 over. Dit alles is volgens Van Dijk “net genoeg om de organisatie in leven te houden”. Want bij handhaving van de huidige bijdrage is een nieuwe, vergaande reorganisatie volgens hem noodzakelijk. Daarvoor zou AT5 eenmalig een ‘aanzienlijk saneringsbudget’ moeten krijgen van de gemeente.

Tot eind deze maand kunnen andere mediapartijen zich melden om vanaf 2013 in plaats van AT5 te gaan uitzenden. In juni beslist de raad.

Bron: Het Parool

Bericht delen