Astrid Joosten en Paul de Leeuw presenteren Op1 op vrijdagen
woensdag 28 oktober 2020

Astrid Joosten en Paul de Leeuw presenteren Op1 op vrijdagen

Astrid Joosten en Paul de Leeuw vormen met ingang van 6 november het nieuwe presentatieduo van de talkshow Op1 op vrijdag. De huidige BNNVARA-presentatoren op de vrijdag, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, nemen vanaf dat moment de maandagen voor hun rekening. De afspraken hierover met de NPO gelden tot in elk geval het einde van dit jaar.

Het nieuwe BNNVARA-duo gaat aan de sfeer en uitstraling van de vrijdagavond-uitzendingen van Op1 uitdrukkelijker het ‘weekend-gevoel’ meegeven.

Astrid Joosten: “Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen, maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken van Op1.”

Paul de Leeuw: “Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekend-gevoel te gaan geven. En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.”

Paul de Leeuw was tot voor kort werkzaam voor RTL, waar hij Ranking The Stars en Holland’s Got Talent presenteerde. Na twee jaar is hij vroegtijdig opgestapt bij RTL.

Gert-Jan Hox, directeur Content bij BNNVARA: “De gesprekken die ik de afgelopen week gevoerd heb met Astrid en Paul waren inspirerend. Met hun enorme ervaring en gevoel voor humor kleuren we de BNNVARA-vrijdagavond van Op1 net even anders in, natuurlijk zonder daarbij het journalistieke karakter van het programma uit het oog te verliezen.”

Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg verhuizen naar de maandag. Het duo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra stopt. Willemijn wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen en blijft ook het BNNVARA-programma Vroege Vogels presenteren.

Erik Dijkstra start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1. Daarnaast blijft hij de BNNVARA-kennisquiz Per Seconde Wijzer presenteren en elke week Radio Bureau Sport met Frank Evenblij (NPO Radio 1). Ook werkt Erik aan een grote televisieserie over koloniale roofkunst.

De talkshow Op1, een samenwerking tussen BNNVARA, EO, MAX en WNL, is elke werkdag rond 22.15 uur te zien op NPO 1.

Bron: BNNVARA/BM
Foto’s: Nick van Ormondt/John Kramer/BNNVARA

Bericht delen