Art Rooijakkers presenteert Praat Nederlands Met Me
zaterdag 29 september 2018

Art Rooijakkers presenteert Praat Nederlands Met Me

Art Rooijakkers presenteert vanaf 3 november het RTL 4-programma Praat Nederlands Met Me: een komische quiz over álle nieuwe vormen van taal.

Denk bijvoorbeeld aan straattaal (‘Me bitch die is vegan maar toch is ze me kip’), kantoortaal (‘We hebben zo een standup’), het taalgebruik in Whatsapp (‘brb ff aand8 4 (*_*)’) of communiceren met behulp van emojis, waar we tegenwoordig hele zinnen mee bouwen. Al deze vormen kunnen soms tot spraakverwarring leiden en dat zorgt in het programma voor hilarische momenten. En het mooie van alles is: je steekt er thuis ook nog iets van op.

Onder begeleiding van Rooijakkers strijden drie teams tegen elkaar in zes verschillende spelrondes. Elk team heeft een vaste teamcaptain. Dit zijn Georgina Verbaan, Jeroom Snelders en Martijn Koning (die afwisselt met Pieter Derks), samen met een gast- BN’er. De duo’s met de meeste punten gaan door naar de finale en nemen het tegen elkaar op. Het duo dat wint, is het meest allround in alle vormen van taal.

Art Rooijakkers: “Mijn lieve Brabantse omaatje -of zoals sommigen zouden zeggen; me oma- zat elke zondagmiddag vanaf een uurtje of 13 aan haar salontafel klaar voor bezoek. Een snijplank met kaas en worst voor haar neus. Haar gevleugelde woorden: ‘vat toch iets hartelijks’, -vrij vertaald ‘pak toch iets hartigs’- is de mooiste Nederlandse verhaspeling die ik ken. Daar kan geen Georgina, Martijn, Pieter of Jeroom tegenop. Maar goed, mijn omaatje wist dan weer niet wat daggeren, woke of stacks betekent. En dat weten die vier dan weer wel. Hoop ik. ”

Praat Nederlands Met Me wordt geproduceerd door Blue Circle en is te zien vanaf zaterdag 3 november om 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen