Arjan Lock: “NPO snijdt het hart uit onze programmering”
maandag 2 juli 2018

Arjan Lock: “NPO snijdt het hart uit onze programmering”

De Evangelische Omroep krijgt in 2019 vele miljoenen euro’s minder voor het maken van levensbeschouwelijke programma’s. Ook zal er minder zendtijd zijn voor levensbeschouwing, zo maakte de NPO bekend.

Het budget voor levensbeschouwelijke titels zou slinken van 9 miljoen naar 4 miljoen euro. EO-directeur Arjan Lock: “De NPO heeft tot dinsdag eind van de middag de tijd om deze onzalige plannen te keren, anders kijk ik hoe we de publieke opinie gaan bewegen hun protest te laten horen. En ja, dan ga ik ernstig overwegen juridische stappen te nemen. Dit is disproportioneel, het hart van onze programmering wordt eruit gesneden.”

De NPO krijgt volgend jaar ruim 60 miljoen euro minder geld vanwege dalende Ster-inkomsten. Dat er dus moet worden bezuinigd, begrijpt Lock. Maar hij is boos over de manier waarop de NPO dat doet. “Ze laten een meer dan gemiddeld kwetsbaar genre, namelijk levensbeschouwing, het meest bloeden. Het budget hiervoor daalt ten opzichte van vorig jaar nota bene met twee derde. Dit doet geen recht aan de pluriformiteit van de publieke omroep.”

Concreet betekent de daling van het budget een forse beperking op de programma’s De Verandering, De Kist, Adieu God?, De Grote Bijbelquiz en Ik mis je. Ook zou de NPO-bijdrage voor de Nederland Zingt Dag en de EO Jongerendag stoppen.

Bron: EO/BM

Bericht delen