dinsdag 16 januari 2018

Arie Boomsma gaat stotteraars helpen

Arie Boomsma presenteert dit najaar het nieuwe KRO-programma Sprakeloos. Zes kandidaten leren tijdens een cursus van vier dagen technieken aan waardoor ze hun stotteren onder controle kunnen krijgen. Hoe heftig de stotter ook is, na de cursus is de kandidaat in staat een vrij soepele speech te houden voor een groep familie en vrienden.

In Nederland heben 175.000 mensen last van stotteren. Het kan verwoestend werken op iemands leven. Stotteraars zijn aantoonbaar minder gelukkig in het leven dan mensen die niet stotteren. Naast gepest worden in de jeugd, kampen stotteraars vaak ook met moeite om relaties aan te gaan, doen ze vaak andere studies of ander werk dan dat ze eigenlijk zouden willen doen. Situaties die voor de meeste mensen doodnormaal zijn zoals boodschappen doen, een telefoongesprek voeren of iets bestellen in een restaurant zijn voor stotteraars vaak een lastige en confronterende ervaringen die ze liever vermijden.

In Sprakeloos volgt Boomsma mensen die tijdens de cursus hun leven drastisch zien veranderen in positieve zin. Via www.respect.kro.nl kunnen stotteraars zich opgeven voor het programma. De zeven afleveringen van Sprakeloos zijn vanaf 8 oktober te zien bij de KRO, de productie is in handen van Skyhigh TV.

Bron: KRO/Skyhigh TV

Bericht delen