dinsdag 16 januari 2018

Aprilactie Sport1 succesvol

Sport1 was in april gratis te zien voor alle Nederlandse digitale abonnees. General manager Will Moerer rekende afgelopen maand dus op weinig nieuwe aanwas, maar dat viel mee: “Het grappige is dus dat die nieuwe abonnees wél in april kwamen. Normaal hebben we twee à drie nieuwe aanmeldingen per dag, maar in april waren dat er soms veertig of vijftig!”

Voor Moerer is het soms lastig om afhankelijk te zijn van distributeurs, zegt hij in de mei-editie van Broadcast Magazine. “Wij beschikken niet over de data van onze abonnees, want dat loopt via de distributeurs. Dus als iemand opzegt, weten we niet waarom dat is. Ook kunnen we die abonnee niet bellen om een nieuwe aanbieding te doen. Tel daarbij op dat kabelaars een op z’n zachtst gezegd broze relatie met hun klanten hebben en je begrijpt dat ik het geen ideale situatie vind.”

Sport1 maakt nog altijd geen winst. Maar met ‘plattere’ sales en meer herkenbaarheid hoopt Moerer het tij te kunnen keren. “De NRC staat ook in de Kalverstraat abonnementen te verkopen, dus waarom wij niet?”

Net als Sport1 maakt ook Eredivisie Live verlies. Hoewel soms wordt gespeculeerd over een mogelijke fusie van de twee zenders, ligt dat volgens Moerer niet voor de hand. “Onze grootste kostenpost zijn de buitenlandse rechten. Die worden niet goedkoper als we samengaan. Voor Eredivisie Live zijn de productiekosten het hoogst. Ook die kosten blijven bij een fusie op hetzelfde niveau. Maar denk je dat we het kunnen maken om het abonnementsgeld te verdubbelen? Nee dus.”

Moerer zou wel incidenteel willen samenwerken met Eredivisie Live. “Je ziet ook wel eens tijdschriften in een bundel liggen. Zo zou je je kunnen voorstellen dat wij als sportzenders ook een gezamenlijke aanbieding doen. We hoeven elkaar echt niet de tent uit te vechten. Hoe meer mensen gewend raken te betalen voor sport op tv, hoe makkelijker het wordt om die abonnementen te verkopen. Amazon en Bol.com kunnen ook prima naast elkaar bestaan.”

Lees het hele interview met Will Moerer in Broadcast Magazine. Neem nu een abonnement en kies je cadeau.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen