dinsdag 16 januari 2018

ANP zet 40 freelancers aan de kant

Een grote groep freelance journalisten op de redactie van het ANP moet ervan uitgaan per 1 januari niet meer ingeschakeld te worden. Werkzaamheden die zij verrichten worden deels overgenomen door redactieleden van Novum, dat door de aandeelhouders van het ANP begin dit jaar werd ingelijfd.

In de praktijk betekent dit dat meer dan 40 ‘vaste freelancers’ op korte termijn niet meer worden ingehuurd. Dat meldt Nick Kivits op de journalistensite Villamedia.

De freelancers hebben in een brandbrief aan de hoofdredactie hun teleurstelling en woede kenbaar gemaakt. Een deel van de journalisten stelt niet persoonlijk ingelicht te zijn dat hun diensten niet meer nodig waren en gewoonweg niet meer ingeroosterd te zijn.

ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen zegt over de situatie: “We zetten vanaf volgend jaar in op nieuwe activiteiten, waaronder het optuigen van een agenda-redactie en acute live-verslaggeving van grote evenementen. Ook willen we onze videoproductie uitbouwen. Daardoor is herschikking nodig.”

De Vereniging Veronica is via investeringstak V-Ventures sinds 2010 eigenaar van het ANP.

Bron: Villamedia/Broadcast Magazine

Bericht delen