dinsdag 16 januari 2018

Anonymous waarschuwt SBS en Alberto Stegeman

Internetbeweging Anonymous waarschuwt zendergroep SBS Broadcasting en presentator Alberto Stegeman voor de komende uitzending van Undercover in Nederland. Tijdens de uitzending van zondag 12 februari sprak Stegeman met iemand die zich voordoet als een woordvoerder van Anonymous en de noodklok luidt over het Tor-netwerk. Dit netwerk, waardoor internetgebruikers anoniem kunnen internetten, zou volgens de zender een ‘speeltuin voor pedofielen’ zijn.

Volgens een bericht op Pastebin en YouTube heeft Anonymous geen woordvoerders en is de uitzending alleen bedoeld om het Tor-netwerk in een kwaad daglicht te stellen. “Het uiteindelijke doel van de Nederlandse media, in dit geval SBS, is het vernietigen van online privacy en vrijheid, en Anonymous kan dit niet toestaan”, aldus het bericht op Pastebin. Daarin wordt verder opgeroepen om de de website van televisiezender SBS 6 aan te vallen.

In de videoboodschap op YouTube wordt geëist dat de zender toegeeft dat het met iemand heeft gesproken die zich voordeed als Anonymous-woordvoerder. Tevens zou moeten worden benadrukt dat het Tor-netwerk juist mensen in landen zonder vrijheid van meningsuiting helpt. Als laatste moet Stegeman duidelijk maken dat Anonymous geen hackersgroep of verzameling van ‘pedojagers’ is. “Als je denkt ons goed genoeg te kennen, weet je ook dat je deze waarschuwing serieus moet nemen”, zo is in de waarschuwing te lezen.

Zie ook Drugs en wapens via TOR eenvoudig beschikbaar (EenVandaag)

Bron: Security.nl/Fok.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen