Annemieke van Vliet en Achmed Akkabi winnen CFAP Prijs 2021
vrijdag 8 oktober 2021

Annemieke van Vliet en Achmed Akkabi winnen CFAP Prijs 2021

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) zijn samen de winnaar van de CFAP Prijs 2021. Vrijdagmiddag hebben zij de vakprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst genomen.

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, voorzitters van respectievelijk CFAP, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en Nederlandse Content Producenten (NCP), kozen de winnaar uit de negentig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.

Het winnende duo is voorgedragen voor hun creatieve samenwerking in verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia.

Ook de genomineerden Lucio Messercola (Messercola Drama) en Marleen Slot (Viking Media) werden verrast met een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan een nieuw project.

Speciale juryprijs voor Petra Goedings
Producent Petra Goedings is bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. Goedings heeft met Phanta Vision een veelzijdig productiehuis opgebouwd, wat ook spreekt uit de grote waardering die door collega’s met diverse achtergronden voor haar is uitgesproken in de vele, mooie voordrachten. De jury wil dat onderschrijven met een persoonlijke prijs en eerbetuiging aan deze bijzondere producent.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de CFAP Prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. In 2020 wonnen Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink (Keplerfilm) de eerste CFAP Prijs voor hun project Kepler Residency.

Bron: CFAP/BM

Bericht delen