dinsdag 16 januari 2018

Anita Witzier wordt opgenomen

Vanaf begin 2015 zendt de KRO het programma Anita wordt Opgenomen uit op NPO1.  In dit nieuwe programma verblijft Anita Witzier een aantal weken in een psychiatrische kliniek en leeft ze mee met de cliënten en medewerkers.

Er is in Nederland bij het grote publiek nog veel onwetendheid over de behandelmethodes van psychische ziektes. Anita Witzier: “De psychiatrie is voor veel mensen taboe en onbekend maakt onbemind. Daarom vind ik het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. In dit programma maken we van dichtbij mee wat er achter de deuren gebeurt bij een psychiatrische kliniek. Ik hoor de verhalen van mensen, leer hun problemen kennen en begrijpen en zie hoe hun situatie zich ontwikkelt. We hopen op deze manier de onwetendheid over mensen met een psychische ziekte weg te nemen zodat er meer begrip ontstaat”.

In de afleveringen volgt Anita cliënten, behandelaars en verpleegkundigen. Op deze manier krijgt de kijker een unieke kijk hoe het leven eraan toe gaat in een wereld waarvan de deuren normaal gesproken dicht blijven voor buitenstaanders. Anita wordt Opgenomen wordt geproduceerd in samenwerking met Skyhigh TV.

Bron: KRO-NCRV

 

Bericht delen