dinsdag 16 januari 2018

Anita Witzier presenteert Hier slapen jullie

In het nieuwe KRO-programma Hier slapen jullie gaan twee Nederlandse gezinnen het avontuur aan. Drie weken verruilen zij hun dagelijkse bestaan voor het leven in een ontwikkelingsland. Eén familie vertrekt naar het platteland van Bolivia en de andere familie reist af naar de sloppenwijken van de wereldstad Mumbai in India. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Presentator Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur.

De Nederlandse families logeren in Bolivia en India bij lokale families. Ouders en kinderen gaan mee in het ritme van het gastgezin en delen letterlijk alles. Beide gezinnen gaan zeer gemotiveerd op pad, maar ontdekken dat alleen ‘goede bedoelingen’ niet genoeg zijn om de nieuwe omstandigheden aan te kunnen. Het nieuwe leven valt hen zwaar en wat voor het gastgezin heel normaal is, voelt voor de Nederlanders als haast ondragelijk.

Hoe is het om alle vanzelfsprekendheden achter je te laten en kennis te maken met een totaal ander leven dan je gewend bent? Hoe gaan de gezinnen om met nieuwe gebruiken en met het zware werk dat voor mensen in ontwikkelingslanden zo gewoon is? Wat wordt er van hen verwacht en kunnen ze dat wel aan? Dingen die bij voorbaat ondenkbaar leken blijken mogelijk en dingen die thuis belangrijk leken, voelen hier heel ver weg.

Hier slapen jullie is vanaf 2 juni te zien op Nederland 1.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen