Animatiefilm van Mascha Halberstad aan vijftig landen verkocht
dinsdag 16 april 2024

Animatiefilm van Mascha Halberstad aan vijftig landen verkocht

De film Vos en Haas Redden het Bos van regisseur Mascha Halberstad is aan vijftig landen verkocht. De nieuwe animatiefilm van de maker van Knor draait vanaf 24 april in de bioscoop.

Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Turkije en de Baltische staten hebben de film aangekocht. Vos en Haas Redden het Bos is een stop-motionfilm. Bij die techniek maak je foto’s die steeds een stukje verschillen van het vorige beeld om zo bijvoorbeeld een poppetje te laten bewegen.

Het verhaal is gebaseerd op Vos en Haas en de Bosbaas, van de Vlaamse schrijfster Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing. De boekenserie Vos en Haas bestaat al 25 jaar en wordt sinds 2019 als animatieserie door KRO-NCRV uitgezonden.

De verhalen gaan over het getrouwde stel Vos en Haas, hun buurman Uil en vondeling Piep. In de reeks komen allerlei herkenbare onderwerpen aan bod, zoals jaloezie en ziek zijn. De stemmen zijn ingesproken door Iliass Ojja, Ilse Warringa, Remko Vrijdag, Sigrid ten Napel, Alex Klaasen en Finn Poncin.

De film is geproduceerd door Submarine (Nederland), Doghouse Films (Luxemburg) en Walking The Dog (België). De film wordt gedistribueerd door Doghouse Films in Nederland en Urban Sales heeft de wereldwijde verkooprechten van de film.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen