dinsdag 16 januari 2018

André van Duin presenteert quiz met 100-jarigen

Dit jaar bestaat Cordaid 100 jaar. Speciaal voor dit jubileum zendt Omroep MAX op woensdag 2 juli op Nederland 1 de eenmalige quiz Alle 100 op een Rij uit. De presentatie van dit programma ligt in handen van André van Duin. Hij bevraagt 100-plussers over hun kennis van de afgelopen eeuw.

Van Duin toetst mensen geboren in 1914 of eerder, op hun kennis. De 100-jarigen en de kijkers thuis krijgen meerkeuzevragen voorgeschoteld over opvallende (televisie)gebeurtenissen, uitvindingen en muziek. In de quiz staan de kandidaten er gelukkig niet alleen voor, ze krijgen hulp van een familielid.

Van Duin: “Het lijkt mij enorm leuk om met zoveel levenservaring bij elkaar een quiz te spelen. Ik hoop dat er door vragen en antwoorden ook veel te lachen valt, want naast het zeer serieuze doel mag de humor niet ontbreken.”

Tijdens de show is er aandacht voor het werk van Cordaid Mensen in Nood. Actrice Noortje Herlaar (bekend van Moeder, ik wil bij de Revue en Mary Poppins) reisde onlangs af naar de Filipijnen en bezocht noodhulpprojecten op het door orkaan Haiyan getroffen eiland Samar.

Bron: Cordaid

Bericht delen