André van Duin gaat weer Animal Crackers maken
donderdag 3 augustus 2023

André van Duin gaat weer Animal Crackers maken

André van Duin gaat voor Omroep MAX een nieuwe serie Animal Crackers maken. De laatste afleveringen werden in 2018 uitgezonden.

Omroepbaas Jan Slagter deelde het nieuws woensdagavond in talkshow De Oranjezomer. “In september gaan we een maand met een cameraman allemaal dieren filmen”, aldus Slagter. “En dan gaat André dat monteren en de stemmetjes doen. Het is monnikenwerk.”

Slagter zinspeelde erop dat ook Jannie van der Heijden een rol in het programma krijgt, al is niet duidelijk wat zij precies gaat doen. Van Duin sprak de afgelopen jaren al vaker de wens uit om een doorstart te maken met Animal Crackers.

In de reeks, die tussen 1988 en 2018 te zien was, voorzag de nu 76-jarige Van Duin dierenfilmpjes van stemmetjes. Het waren afleveringen die hooguit een paar minuten duurden. De laatste nieuwe episodes waren als slot van het programma Tijd voor MAX te zien.

Eerder sprak de komiek wel de vrees uit dat het draaien van filmpjes in een dierentuin tegenwoordig niet meer mag, omdat “dieren niet meer voor gek gezet mogen worden”. Van Duin zei in 2021 dat hij ging kijken of hij gebruik zou kunnen maken van archiefbeelden van bijvoorbeeld BBC of YouTube-filmpjes.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Roland J.Reinders/Omroep MAX

Bericht delen