dinsdag 16 januari 2018

Amerikaanse remake van Overspel

De grote Amerikaanse televisiezender ABC komt binnenkort met Betrayal, een remake van de VARA-dramaserie Overspel. Afgelopen maanden is een pilotaflevering gemaakt, die zowel bij het testpubliek als bij ABC zo goed is gevallen dat er nu een hele serie wordt gemaakt.

Frank Ketelaar en Robert Kievit, die samen het format, de karakters en de verhaallijnen hebben ontwikkeld, zijn eind maart als ‘executive producers’ en ‘creators’ van de originele serie door ABC uitgenodigd om op de set van Betrayal te komen in Chicago. De serie is voor de Amerikaanse markt bewerkt door David Zabel, jarenlang hoofdschrijver van ER. Patty Jenkins, regisseur van de remake van The Killing en van de met een Oscar bekroonde thriller Monster, gaat Betrayal regisseren.

De rol van Couwenberg, in Nederland gespeeld door Kees Prins, wordt in de VS gespeeld door James Cromwell, bekend van onder meer The Queen, Babe (Oscarnominatie) en Six Feet Under (Emmy-nominatie). De rol van Björn wordt gespeeld door Henry Thomas, wereldberoemd als het jongetje uit ET en uit Legends of the Fall. Hannah Ware (Shame en The Boss) speelt de rol van Iris, die in Nederland door Sylvia Hoeks is gespeeld. Chris Johnson (The Vampire Diaries) is haar tegenspeler. Wendy Moniz (Damages) speelt de rol van Elsie, in Nederland vertolkt door Rifka Lodeizen.

De VARA zond het eerste seizoen van Overspel uit in het najaar van 2011, deze won afgelopen september het Gouden Kalf voor beste televisiedrama én beste actrice (Rifka Lodeizen). Komend najaar wordt het tweede seizoen in Nederland uitgezonden.

Bron: VARA

Bericht delen